Изберете страница

Най-чести въпроси относно палците

ян. 5, 2016 | Полезно

Уважаеми клиенти,

Преди да поръчате своите палци Ви съветваме да прочетете следния материал, който смятаме, че ще Ви даде по-добра представа за най-изящните пантофки – палците и ще улесни Вашият избор.

Как правилно да се подберат палците? Как трябва да стоят на стъпалото? Може ли да се купуват по голям размер палци?
Палците трябва да стоят плътно по стъпалото, така че то да не мърда вътре.Палецът трябва да придържа стъпалото.

Не е препоръчително да се купуват по – голям размер палци, но също така те не трябва да притискат стъпалата и да предизвикват усещане за болка.

По какво се различават моделите Fouette и Maya 1?
Базата на тези модели е идентична. Моделите се различават по начина на закрепване на подметката. В модела „Fouette” се използва ръчен способ на закрепване на подметката, а при модела „Maya 1” както и при „Grishko 2007” механичен.Освен това палците „Maya 1” са по леки и по безшумни на сцената, а и по- гъвкави в сравнение с по-твърдите ” Fouette”.
По какво се отличава моделът „Grishko 2007” от другите модели?
Модел „Grishko 2007” се отличава от другите модели по формата на калъпа. Калъпът им е малко „ по- сплескан” в долната си част, което позволява по- плътно обхващане на стъпалото, а наи – широката част на стъпалата леко изкачена на горе, по близо към подьома.Появата на този модел се яви като „ революция” в производството на палци.
На каква възраст детето може да започне да играе на палци и какъв модел е наи - подходящ за детското стъпало?
В последно време в много от школите по балет започват да „качват” на палци 6-7 годишни деца, а не рядко и по-малки. Запомнете, само педагог с опит може да прецени доколко са готови стъпалата на едно дете за работа на палци. Не трябва да забравяме също така и за разликите във физиологичното развитие на всяко дете.

1) Първите палци са с много мека подметка и малка „ кутийка”, разработени специално, за да подготвят стъпалата към работа на палци и за да могат те да свикнат с вътрешното пространство на палците. Такива са палците Exam ( или така наречените полупалци ).

2) За първи палци може да изберете и „Про флекс”.

Какво да разбираме под „твърдост” на палците?
Под твърдост на палците се подразбира твърдостта на стелката и подметката под свода на стъпалото.
Трябва ли да очукваме палците?
Не, очуквайки палците Вие нарушавате целостта на конструкцията и палците се износват по-бързо. Палците си са очуквали балерините от миналия век, тъй като тогава палците са се правели от много твърдо лепило. Сега за изработката на палци се използва лепило, което заема бързо формата на стъпалото.
Как правилно да се огъва подметката?
Подметката не трябва да се огъва, ако ви е твърда, е необходимо да се прегъне горната част ( петата) с ръце. В конструкцията на подметката е заложена „ работеща част на петата”, която много добре се пречупва под стъпалото и му придава по- изящен вид.

Ако палците са много твърди, може да пробвате палци с по- мека подметка. Например вместо твърдост „Н” можете да пробвате твърдост” М”.

Какво означава калъп и може ли да се направи личен калъп?
Калъпът е основата при производството на обувките, върхо която се изработват обувките , а също така и палците.
Ако се затруднявате в избора на модел палци, не се колебайте да се обърнете към наш консултант, който ще ви помогне правилно и точно да подберете подходящият модел.

Работно време

Уважаеми Клиенти,

Актуалното работно време е:

понеделник - петък: 10:00ч. - 18:00ч.
обедна почивка: 13:30 - 14:00ч
събота: 10:00ч. - 16:00ч
неделя - почивен ден